Strona główna » „Kulinarno-owocowa promocja regionu” – podpisano projekt współpracy

„Kulinarno-owocowa promocja regionu” – podpisano projekt współpracy

przez fg

Lokalna Grupa Działania „Trakt Piastów”, LGD „Krajna nad Notecią”, Czarnkowsko-Trzcianecka Lokalna Grupa Działania przystępują do realizacji projektu współpracy.

W dniu 12 stycznia 2022 roku w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Wielkopolskiego Prezes Zarządu Andrzej Łozowski oraz Wiceprezes Maria Suplicka podpisali umowę na projekt współpracy pn: „Kulinarno-owocowa promocja regionu” w skrócie KOPR. Łączna kwota przyznanej pomocy na 3 Partnerów wynosi 317 762,00 zł, z czego na realizację dla LGD Trakt Piastów – 92847,20 zł.

Głównym celem projektu jest promocja owocowego dziedzictwa kulinarnego obszarów partnerskich LSR poprzez organizację działań edukacyjnych na rzecz sadowników, przedstawicieli LGD oraz przedstawicieli podmiotów gastronomicznych, wydanie publikacji oraz realizację kampanii promocyjnych. Grupa docelowa projektu to:
-Przedstawiciele gospodarstw sadowniczych lub rolnicy plantatorzy uprawiający owoce;
-Przedstawiciele branży gastronomicznej,
-Przedstawiciele lokalnych grup działania

Więcej informacji na stronie.

fot. Gmina Łubowo

You may also like

Zostaw komentarz